![Pusinková zmrzlina_5ff929f3dcffc.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pusinkova-zmrzlina_5ff929f3cd898.jpeg)
Suroviny
- 2 smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 40 g moučkového cukru
- kousek čokolády nebo 1 tyčinka Ledových kaštanů
- sněhové pusinky
Postup přípravy receptu
-
Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru.
-
Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak, že pokud je zkusíme prstem, tak pálí. Necháme vychladnout.
-
Mezitím si připravíme formu na srnční hřbet a vyložíme jí folií.
-
Do ušlehané smetany nakrájíme na drobné kousky čokoládu, nalámeme sněhové pusinky a přimícháme žloutkovou hmotu.
-
Naplníme formu a dáme alespoň na 6 hodin do mrazničky.
Poznámka od kuchařky
Dortík vylepšíte např. přidáním griotky do šlehačky, případně čerstvým, kompotovaným nebo kandovaným ovocem.
Jako sněhové pusinky je možné použít sněhové kroužky z Vánoc. Jsou různobarevné a ve zmrzlině dělají hezkou mozaiku.
Pusinky si můžete udělat podle některého ze zdejších receptů, nebo jednoduše našlehejte 1 bílek s 50 g cukru, lžičkou na plech dělejte hromádky a sušte v troubě na 100 °C.