Pusinková zmrzlina

49
- reklama -

Suroviny

2 smetany ke šlehání
2 žloutky
40 g moučkového cukru
kousek čokolády nebo 1 tyčinka Ledových kaštanů
sněhové pusinky

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru.


    Zobrazit celý recept

  2. Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak, že pokud je zkusíme prstem, tak pálí. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme formu na srnční hřbet a vyložíme jí folií.

  4. Do ušlehané smetany nakrájíme na drobné kousky čokoládu, nalámeme sněhové pusinky a přimícháme žloutkovou hmotu.

  5. Naplníme formu a dáme alespoň na 6 hodin do mrazničky.

Poznámka od kuchařky

Dortík vylepšíte např. přidáním griotky do šlehačky, případně čerstvým, kompotovaným nebo kandovaným ovocem.

Jako sněhové pusinky je možné použít sněhové kroužky z Vánoc. Jsou různobarevné a ve zmrzlině dělají hezkou mozaiku.

Pusinky si můžete udělat podle některého ze zdejších receptů, nebo jednoduše našlehejte 1 bílek s 50 g cukru, lžičkou na plech dělejte hromádky a sušte v troubě na 100 °C.