Pupek na bylinkách

49
- reklama -

Suroviny

1 kg hovězí pupek (baveta)
100 g slanina
koření grilovací
olivový olej
máslo
šalotka
tymián
oregáno
majoránka
saturejka
libeček
meduňka (a další bylinky)
chilli papričky (nemusíte dávat, jsou hodně ostré)

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme od blan a opláchneme vodou, osušíme, mírně naklepeme,potřeme tomatem z chipotles papriček (opravdu lehce), okořeníme, poklademe slaninou a zarolujeme (rolujeme tak, abychom roládu krájeli přes vlákna masa), spíchneme špejlemi a nakrájíme na porce.


    Zobrazit celý recept

  2. Rolky zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme.

  3. Do pekáče nakrájíme šalotku i s natí, natrháme bylinky a naskládáme opečené rolky, přidáme kousek másla, přiklopíme alobalem a v rozpálené troubě dotáhneme do měkka.

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem čerpal od Colombo65 ze včerejšího receptu a dělal jsem to jako dárek pro sousedku k narozeninam, proto toto zdobení. Jako přílohu jsem dělal brambory se soft sýrem a křenem.