- reklama -
Suroviny
- 1 piškotový korpus
- 40 dkg cukru
- 1 ztužený tuk
- 3 krabice piškotů
- 1 PL kakaa
- hrst mletých ořechů
- 3 PL rybízové marmelády
- rum
- rumová poleva:
- 250 g práškového cukru
- 3 PL rumu
- 2 PL vařící vody
Postup přípravy receptu
-
1/2 l vody zvaríme so stuženým tukom a cukrom, kým sa tuk a cukor nerozpustia. Rozlámeme do nej piškóty, kým nie je masa hustá. Pridáme kakao, orechy, lekvár a ochutíme rumom. Premiešame.
-
Piškótu celú rozrežeme na dva pláty. Spodný natrieme punčovou hmotou, priložíme vrchný plát a cez noc necháme ľahko zaťažené odpočinúť. Potom koláč polejeme rumovou polevou.
-
Plevu pripravíme tak, že preosiaty cukor a rum miešame a počas miešania pomaly pridávame vriacu vodu a polevu dobre vymiešame do husta. Ak niekto chce polevu červenšiu, tak pridá 2 kvapky rozpustenej červenej potravinárskej farby.
Kuchařka: tejaja