Punčová roláda II.

78
- reklama -

Suroviny

4 vejce
70 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
50 g polohrubé mouky
Náplň:
150 g pomletých piškotů
1 dcl rumu
30 g rozinek
30 g mletých ořechů
50 g moučkového cukru
40 g kandovaného ovoce
1 dcl ovocné šťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
Poleva:
160 g moučkového cukru
1 lžíce vařící vody
3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve uděláme náplň. Rozinky, kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.

  2. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme ( na 210°C asi 6 – 7 minut ).

  3. Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promícháním prosátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.