- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 70 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 50 g polohrubé mouky
- Náplň:
- 150 g pomletých piškotů
- 1 dcl rumu
- 30 g rozinek
- 30 g mletých ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 40 g kandovaného ovoce
- 1 dcl ovocné šťávy (z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
- Poleva:
- 160 g moučkového cukru
- 1 lžíce vařící vody
- 3 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve uděláme náplň. Rozinky, kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.
-
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme ( na 210°C asi 6 – 7 minut ).
-
Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promícháním prosátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Kuchařka: sonca