- reklama -
Suroviny
20 porcí
- Kakaovy piškot(nebo cokoladovy piskot)
- kakaovy dortovy krem:
- 200 g masla
- 400 g cukru moucka
- par lzic kakaa
- oranzova potahovaci hmota 250 g
- trochu zelene potahovaci hmoty
Postup přípravy receptu
-
Do 2 ohnivzdornych Pyrexovych polokulovitych misek nalijeme piskotove testo a upeceme.
-
Po uplnem vychladnuti 2 polokoule slepime k sobe kremem, na horni casti vyrizneme prohluben pro dynovou stopku.
-
Pak kremem potreme cely povrch a uhladime nozem.
-
Vyvalime oranzovou potahovaci hmotu a opatrne potahneme dort.
-
Brckem vytvorime ‚zarezy‘ v dynove slupce. Nakonec vymodelujeme stopku a prilepime jedlym lepidlem.
Kuchařka: hladovahana