Půlnoční kuřecí kousky

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 cibule
3 stroužky česneku
150 g slaniny
8 kuřecích paliček nebo horních stehen
sůl
pepř
asi 3 lžíce oleje
2 lžičky protlaku
400 g sekaných sterilovaných rajčat
400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
cukr dle chuti
petrželová nať
cca 300 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme, vmícháme protlak, opět orestujeme, přidáme rajčata a vodu.

  2. Směs přivedeme do varu, vložíme paličky a zvolna vaříme asi 40 minut. Ke konci varu vsypeme scezené, propláchnuté fazole a necháme je prohřát.

  3. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme sekanou petrželovou nať.

Poznámka od kuchařky

Příloha – bageta

Půlnoční proto, že je vhodné při oslavách jako pozdní večeře:D

Dělala jsem z horních stehen, která jsem stáhla motouzem, aby držela tvar.