
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g slaniny
- 8 kuřecích paliček nebo horních stehen
- sůl
- pepř
- asi 3 lžíce oleje
- 2 lžičky protlaku
- 400 g sekaných sterilovaných rajčat
- 400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
- cukr dle chuti
- petrželová nať
- cca 300 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme, vmícháme protlak, opět orestujeme, přidáme rajčata a vodu.
-
Směs přivedeme do varu, vložíme paličky a zvolna vaříme asi 40 minut. Ke konci varu vsypeme scezené, propláchnuté fazole a necháme je prohřát.
-
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme sekanou petrželovou nať.
Poznámka od kuchařky
Příloha – bageta
Půlnoční proto, že je vhodné při oslavách jako pozdní večeře:D
Dělala jsem z horních stehen, která jsem stáhla motouzem, aby držela tvar.
Kuchařka: Bohuna









