![Pudinkový koláč dvou chutí_5ffa3b93334e6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pudinkovy-kolac-dvou-chuti_5ffa3b9322fe9.jpeg)
Suroviny
24 porcí
- Těsto:
- 5 vajec
- 1 hrnek krupicového cukru
- 8 lžic oleje
- 8 lžic vody
- 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- Pudinky:
- 2 různé klasicky uvařené a do tuha vychlazené pudinky
- (vyzkoušené a výborné kombinace pudinků =
- pistáciový a vanilkový
- kokosový a ananasový
- citronový a jahodový
- karamelový a banánový
- čokoládový a mandlový
- smetanový a malinový)
- Strouhaná čokoláda na ozdobu (použijeme ladící s pudinky = k malinovému pudinku čokoládu s kousky malin, k mandlovému pudinku mandlovou čokoládu, ke kokosovému čokoládu s kokosem apod.)
Postup přípravy receptu
-
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh.
-
Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme.
-
Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše.
-
Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto.
-
Do těsta pak střídavě klademe polévkovou lžicí kopečky vychlazených pudinků (já použila pistáciový a vanilkový) těsně vedle sebe, až zaplníme celý prostor s těstem (vyjde to akorát).
-
Dáme péct do trouby na 180°C. Těsto se mezi pudinkem nadzvedne a udělá takové kopečky.
-
Až je těsto upečené – zkusíme špejlí nebo na dotek prstem (nesmí se promačkávat), vyndáme a ještě na horký koláč nalijeme a rozetřeme polevu, kterou umícháme ze všech uvedených surovin.
-
Necháme pořádně vychladnout a ztuhnout v lednici.
-
Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou, chuťově ladící s pudinkem (u mě pistáciová od Orionu).
Poznámka od kuchařky
Je tu hodně pudinkových koláčů, ale jen s jednou příchutí a ve většině případů se tam lije pudink za horka. Takže tímto doplňuji i jinou variantu. 🙂