
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 0,5 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Pudink:
- 1 l mléka
- 2 jahodové pudinky v prášku
- 5 PL cukru
- Na polevu:
- 2 zakysané smetany
- cukr moučka podle chuti
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvařím klasicky jahodový pudink a nechám vychladnout. Ze surovin na těsto vymícháme vařečkou lité těsto. 2/3 světlého těsta naliji na hluboký plech a do 1/3 přidám kakao a lžící kladu do těsta.
-
Potom mezi to kladu lžící ještě jahodový pudink. Peču v troubě asi 30 minut při 170°C.
-
Pak na horký koláč, (tak to píší v postupu, ale já bych to spíš příště namazala na studený koláč) natřu polevu ze smetan s cukrem. Necháme pořádně vychladit
-
. Můžeme posypat Grankem. Je moc šťavnatý a osvěžující.
Kuchařka: PajaG