Pudinkový jahodový koláč

62
- reklama -

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Pudink:
1 l mléka
2 jahodové pudinky v prášku
5 PL cukru
Na polevu:
2 zakysané smetany
cukr moučka podle chuti
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvařím klasicky jahodový pudink a nechám vychladnout. Ze surovin na těsto vymícháme vařečkou lité těsto. 2/3 světlého těsta naliji na hluboký plech a do 1/3 přidám kakao a lžící kladu do těsta.

  2. Potom mezi to kladu lžící ještě jahodový pudink. Peču v troubě asi 30 minut při 170°C.

  3. Pak na horký koláč, (tak to píší v postupu, ale já bych to spíš příště namazala na studený koláč) natřu polevu ze smetan s cukrem. Necháme pořádně vychladit

  4. . Můžeme posypat Grankem. Je moc šťavnatý a osvěžující.