
- reklama -
Suroviny
- 4 – 5 jablek
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 vanilkové pudinky
- 1 hrnek cukru – může být i méně kdo má rád méně sladké
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- tuk
- mouka na vymazaní a vysypaní plechu
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé měsíčky.
-
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, pudink, olej, vejce a mléko.
-
Hladké těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, stejnoměrně rozetřeme a poklademe jablky, která pak posypeme ještě vanilkovým cukrem.
-
Dáme péct na cca 30 minut na 180 – 200 stupňů.
Kuchařka: Janee