Pudinkový jablečný koláč

77
- reklama -

Suroviny

4 – 5 jablek
3 hrnky hladké mouky
2 vanilkové pudinky
1 hrnek cukru – může být i méně kdo má rád méně sladké
2 vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
tuk
mouka na vymazaní a vysypaní plechu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé měsíčky.

  2. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, pudink, olej, vejce a mléko.

  3. Hladké těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, stejnoměrně rozetřeme a poklademe jablky, která pak posypeme ještě vanilkovým cukrem.

  4. Dáme péct na cca 30 minut na 180 – 200 stupňů.