Pudinkové řezy s ovocem

74
- reklama -

Suroviny

500 g listového těsta
Náplň:
1 l mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
1 balíček dětských piškotů
jahodový kompot
1 banán
(cukr na doslazení, dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkových prášků a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink – kdo chce, může si přisladit cukrem.

  2. Vychlazené listové těsto rozdělíme na dvě části.

  3. První část vyválíme a dáme na plech.

  4. Těsto hustě poklademe piškoty, scezeným ovocem a banánem, nakonec přikryjeme uvařeným pudinkem. Přiklopíme druhou částí těsta.

  5. Vložíme do hodně vyhřáté trouby 200°C a po chvíli snížíme teplotu na 160°C a zvolna dopečeme.

  6. Vychladlé pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme dělat i z čerstvého ovoce, piškoty je možné zvlhčit rumem či šťávou z kompotu.

Je to velmi dobré a není to ani moc přeslazené.