- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 20 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 dl oleje
- 1 PL rumu
- 4 sáčky čokoládového pudinku
- 1 prášek do pečiva
- krém:
- 1 zakysaná smetana
- 1 šlehačka 33 %
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 10 dkg mletého cukru
- 1 plechovka rozmačkaných jahod
- 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
- dále:
- Granko na posypání
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Upečeme při 160°C asi 15-20 minut.
-
Necháme vychladnout a celý povrch potřeme marmeládou (kyselejší ).
-
Zakysanku, šlehačku, máslo a cukr vyšleháme do krému, přidáme rozmačkané jahody a promícháme.
-
Z kompotu si odlijeme 1 dcl šťávy a připravíme ztužovač dle návodu a zamícháme ho do připraveného krému.
-
Krém nalijeme na piškot, uhladíme a posypeme Grankem.
Dáme dobře ztuhnout a pak krájíme řezy.
Poznámka od kuchařky
… fotku nemám, ale budu se snažit ji přidat 🙂
Kuchařka: majka