Pudinkové řezy s jahodami

54
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
20 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
2 dl oleje
1 PL rumu
4 sáčky čokoládového pudinku
1 prášek do pečiva
krém:
1 zakysaná smetana
1 šlehačka 33 %
1 pomazánkové máslo bez příchutě
10 dkg mletého cukru
1 plechovka rozmačkaných jahod
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
dále:
Granko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečeme při 160°C asi 15-20 minut.

  3. Necháme vychladnout a celý povrch potřeme marmeládou (kyselejší ).

  4. Zakysanku, šlehačku, máslo a cukr vyšleháme do krému, přidáme rozmačkané jahody a promícháme.

  5. Z kompotu si odlijeme 1 dcl šťávy a připravíme ztužovač dle návodu a zamícháme ho do připraveného krému.

  6. Krém nalijeme na piškot, uhladíme a posypeme Grankem.
    Dáme dobře ztuhnout a pak krájíme řezy.

Poznámka od kuchařky

… fotku nemám, ale budu se snažit ji přidat 🙂