Pudinkové poháry s ovocnou želatinou

101
- reklama -

Suroviny

1 pudink vanilkový (nebo jogurtový, smetanový nebo jahodový)
1/2 l mléka (na přípravu pudinku)
cukr (dle potřeby)
1 jahodové želé (od Dr.Oetkera)
cukr (dle potřeby)
čerstvé jahody
dále možno:
piškoty (nebo kupovaná jahodová piškotová roláda)
šlehačka (na dozdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem dle návodu na sáčku si připravíme puding.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme ho trošku zchladnout za občasného promíchání.

  3. Naplníme poháry do poloviny a necháme ztuhnout. Pudink můžeme proložit řezem piškotové jahodové rolády nebo můžeme použít piškoty.

  4. Ovocné želé si připravíme tak, že obsah sáčku rozpustíme v 1/2 l převařené horké vody a přidáme cukr dle potřeby. Nesmí se vařit!

  5. Necháme zchladnout.

  6. Jahody nakrájíme na dílky, rozložíme na pudink, zalijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout.

  7. Dozdobíme dle své fantazie.

  8. Místo pohárů můžeme udělat i malé jednoporcové bábovičky, kdy plastové formičky velmi mírně vymažeme olejem, jako první dáme želé a ovoce a po zatuhnutí přidáme pudink.

  9. Taktéž se dá udělat dortík, kdy na dno dortové nebo jiné formy, nakrájíme piškotovou ovocnou roládu – měla jsem koupenou, zalijeme pudingem – můžeme do něj vmíchat kousek másla a pak na něj po zatuhnutí dáme ovoce a prochladlé ovocné želé. Vychladíme v lednici, krájíme řezy a dozdobíme šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Na trhu je i ovocné želé s broskvovou příchutí.

Tyto poháry se dají udělat i v DIA verzi, kdy místo cukrem sladíme náhradními sladidly a použijeme dia piškoty.