Suroviny
- 1 pudink vanilkový (nebo jogurtový, smetanový nebo jahodový)
- 1/2 l mléka (na přípravu pudinku)
- cukr (dle potřeby)
- 1 jahodové želé (od Dr.Oetkera)
- cukr (dle potřeby)
- čerstvé jahody
- dále možno:
- piškoty (nebo kupovaná jahodová piškotová roláda)
- šlehačka (na dozdobení)
Postup přípravy receptu
-
Běžným způsobem dle návodu na sáčku si připravíme puding.
-
Necháme ho trošku zchladnout za občasného promíchání.
-
Naplníme poháry do poloviny a necháme ztuhnout. Pudink můžeme proložit řezem piškotové jahodové rolády nebo můžeme použít piškoty.
-
Ovocné želé si připravíme tak, že obsah sáčku rozpustíme v 1/2 l převařené horké vody a přidáme cukr dle potřeby. Nesmí se vařit!
-
Necháme zchladnout.
-
Jahody nakrájíme na dílky, rozložíme na pudink, zalijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout.
-
Dozdobíme dle své fantazie.
-
Místo pohárů můžeme udělat i malé jednoporcové bábovičky, kdy plastové formičky velmi mírně vymažeme olejem, jako první dáme želé a ovoce a po zatuhnutí přidáme pudink.
-
Taktéž se dá udělat dortík, kdy na dno dortové nebo jiné formy, nakrájíme piškotovou ovocnou roládu – měla jsem koupenou, zalijeme pudingem – můžeme do něj vmíchat kousek másla a pak na něj po zatuhnutí dáme ovoce a prochladlé ovocné želé. Vychladíme v lednici, krájíme řezy a dozdobíme šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Na trhu je i ovocné želé s broskvovou příchutí.
Tyto poháry se dají udělat i v DIA verzi, kdy místo cukrem sladíme náhradními sladidly a použijeme dia piškoty.