Pudinkové kytičky s velikonočními motivy

88
- reklama -

Suroviny
10 porcí

Pudinkové těsto :
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
1 pistáciový pudink
troška zeleného barviva
Marcipánová hmota :
350 g sušeného polotučného mléka
250 g moučkového cukru
80 g mletého kokosu
200 g másla
2 lžíce citronové šťávy
2 bílky
potravinářská barva
Na dozdobení :
máslový krém
čokoládová poleva
lentilky
cukrové kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Na stůl prosejeme mouku, cukr, přidáme pudink, barvivo, máslo a žloutek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu.

  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kytičky nebo kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě – 10 minut na 180 °C .

  3. Marcipánová hmota – všechny suroviny dáme do misky a zpracujeme těsto. Potom ho rozdělíme na několik částí a jednotlivé kusy obarvíme na požadovanou barvu – červenou – na berušky a kytičky, žlutou – na kytičky, vajíčka, část jsem udělala melírovanou – na vajíčka.

  4. Z marcipánové hmoty uděláme kuličku a vtlačujeme do formičky na pracky, pro lepší vyklepnutí můžeme obalit v trošce moučkového cukru. Hotové jarní motivy necháme oschnout, potom dozdobíme polevou.

  5. Dokončení – na kytičku nastříkáme pomocí ozdobné trubičky krém a na krém přilepíme vybraný motiv – berušku, kytičku – moje nápady jsou vidět na fotkách.

Poznámka od kuchařky

Toto cukroví mělo obrovský úspěch – a to nejen u malých koledníků. Je sice docela pracné – vyrábět ozdůbky, ale za ta rozzářená očička malých koledníků to opravdu stálo.