Pudinkáček pruhovaný

78
- reklama -

Suroviny


1 pudink jahodový „Jahoda de lux“
1 pudink pistáciový „Jemná pistácie“ (oba Dr. Oetke )
800 ml mléka
3 jablka
2 hrušky
1 vanilkový pudinkový prášek
100 ml vody
cukr dle chuti
skořice
hřebíček
piškoty
kakaové burizony

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme jahodový pudink:
    400 ml mléka, pudinkový prášek a 1,5 PL cukru. Na dno dortové formy (nebo jiné vhodné nádoby) rozložíme piškoty, mírně je navhčíme třeba ovocným čajem a zalijeme hotovým pudinkem. Posypeme kakaovými burizony.

  2. Zatímco první vrstva tuhne, oloupeme jablíčka, hrušky a obojí nakrájíme na plátky. Zasypeme cukrem, přidáme skořici a dva celé hřebíčky a ovoce dusíme skoro do měkka.

  3. Ve 100 ml vody rozkvedláme vanilkový pudinkový prášek, přidáme k ovoci a za stálého míchání necháme zhoustnout a cca 2 minutky provařit. Taktéž nalijeme do formy ( pokud možno,nezapomeneme vyndat ty hřebíčky, jako se to podařilo mně ). Následuje další vrstva piškotů a na ně pak pistáciový pudink uvařený stejným způsobem, jako ten jahodový.

  4. Dortík trochu sklepneme a dáme do chladna. Po ztuhnutí krájíme na řezy, které zdobíme šlehačkou.