
Suroviny
- 1 pudink jahodový „Jahoda de lux“
- 1 pudink pistáciový „Jemná pistácie“ (oba Dr. Oetke )
- 800 ml mléka
- 3 jablka
- 2 hrušky
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 100 ml vody
- cukr dle chuti
- skořice
- hřebíček
- piškoty
- kakaové burizony
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme jahodový pudink:
400 ml mléka, pudinkový prášek a 1,5 PL cukru. Na dno dortové formy (nebo jiné vhodné nádoby) rozložíme piškoty, mírně je navhčíme třeba ovocným čajem a zalijeme hotovým pudinkem. Posypeme kakaovými burizony. -
Zatímco první vrstva tuhne, oloupeme jablíčka, hrušky a obojí nakrájíme na plátky. Zasypeme cukrem, přidáme skořici a dva celé hřebíčky a ovoce dusíme skoro do měkka.
-
Ve 100 ml vody rozkvedláme vanilkový pudinkový prášek, přidáme k ovoci a za stálého míchání necháme zhoustnout a cca 2 minutky provařit. Taktéž nalijeme do formy ( pokud možno,nezapomeneme vyndat ty hřebíčky, jako se to podařilo mně ). Následuje další vrstva piškotů a na ně pak pistáciový pudink uvařený stejným způsobem, jako ten jahodový.
-
Dortík trochu sklepneme a dáme do chladna. Po ztuhnutí krájíme na řezy, které zdobíme šlehačkou.