- reklama -
Suroviny
- 500 ml mléka
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- 1 lžíce instantní kávy (asi 2,5 g)
- 4 lžíce irské whisky
- …a ještě:
- smetana na šlehání
- moučkový cukr
- čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Větší polovinu mléka dáme zahřát společně s cukrem a solí.
-
Ve zbývajícím studeném mléku rozmícháme kukuřičný škrob.
-
Do horkého mléka nalijeme mléko se škrobem a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
Až puding začne houstnout, tak ho za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.
-
Potom odstavíme z ohně, necháme stát 1 minutu, a do horkého přidáme kávu a whiskey. Dobře promícháme.
-
Puding rozdělíme do pohárů, necháme vystydnout a pak dáme vychladit do lednice.
-
Před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou, kterou jsme osladili moučkovým cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Kuchař: Miquel