
- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 1 kg sladkých brambor
- 850 ml mléka
- 175 g cukru
- pár nakrájených mandlí na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Ostrým nožem okrájejte sladké brambory. Opláchněte je a nakrájejte na plátky.
-
Plátky sladkých brambor dejte do velkého kastrolu. Zalijte je 600 ml mléka a pomalu nechejte vařit, dokud nejsou sladké brambory měkké natolik, aby šly rozšťouchat.
-
Sundejte sladké brambory z hořáku a šťouchejte, dokud nebudou pryč všechny hrudky.
-
Přidejte cukr a zbývajících 300 ml mléka do rozšťouchaných sladkých brambor a opatrně zamíchejte, aby se vše smísilo.
-
Vraťte kastrol na hořák a nechejte směs vařit, dokud nezačne houstnout (měla by dosáhnout hustoty krémové kuřecí polévky).
-
Přendejte puding ze sladkých brambor do servírovací nádoby.
-
Ozdobte nakrájenými mandlemi a podávejte teplé či studené.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dělala z poloviční dávky.
Kuchařka: arrefeena