Pucíkačka – česnečka s pucíky

55
- reklama -

Suroviny

brambory
kmín
sůl
masox (nebo bujón)
libeček
česnek
kousek slaniny na vyškvaření
zelená petrželka
Na pucíky:
hladká mouka
vřelá voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory si nakrájíme na kostky do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnku si dáme asi 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, a když začne vařit voda s bramborami, odebereme asi 3 lžíce do mouky, a vymícháme tužší těstíčko. Nejlépe pak dlaní na pracovní desce vyválíme do hladka, uděláme kuličku a přiklopíme na chvíli hrnkem.

  3. K bramborám přidáme kmín a bujón. Můžeme přidat větvičku libečku.

  4. Oloupeme a utřeme si česnek, tolik kolik máte rádi. Když začnou měknout brambory dáme si do hrnku studenou vodu a z kuličky těsta děláme do vody k bramborám pucíky. Těsto vezmeme mokrýma rukama a mezi prsty rozmačkáváme těsto na pláty, utrhujeme a házíme do hrnce. Necháme chvíli pomalu vařit.

  5. Na konec do polévky před vypnutím dáme utřený česnek a vyškvařenou slaninu. Můžeme přidat ještě pokrájenou klobásku.

Poznámka od kuchařky

Místo vody můžeme použít uzený vývar. Polévka je pak chutnější

Pucíky jsou pak takové kluzké plátky, někomu to třeba nebude chutnat.

Dobrou chuť