
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 1 cibule
- 4 plátky Váhalovy ( nebo anglické ) slaniny
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 nožky párků
- 1 velká okurka nebo dvě malé kyselé okurky
- hořčice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky
- drůbeží vývar ( i z kostky )
- cca 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- 1 lžíce másla
- olej
- proužky nakládané kapie
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.
-
Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme oběma paprikami, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Závitky vyjmeme, rozmícháme si mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.
Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.









