Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehenní řízky
1 cibule
4 plátky Váhalovy ( nebo anglické ) slaniny
1 vejce uvařené natvrdo
2 nožky párků
1 velká okurka nebo dvě malé kyselé okurky
hořčice
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička uzené papriky
drůbeží vývar ( i z kostky )
cca 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
sůl
pepř
citronová šťáva
1 lžíce másla
olej
proužky nakládané kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.

  2. Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme oběma paprikami, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  3. Závitky vyjmeme, rozmícháme si mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
    Na talíři ozdobíme proužky kapie.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.

Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.