
- reklama -
Suroviny
4-pro velké jedlíky
- 4 větší kuřecí čtvrtky
- olej
- velká cibule
- 2 vejce na tvrdo
- 2 nožky párku
- 2 sterilované okurky
- 4 plátky slaniny
- sůl
- pepř
- hořčice
- mouka nebo jíška
- příp. kořenová zelenina
Postup přípravy receptu
-
Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické „španěláky“ a zajistit, jak jsme zvyklí – já spichuji párátky.
-
Ptáčky opéct zprudka na tuku, vyjmout.
-
Potom osmažit cibuli, případně kořenovou zeleninu. Zasmažit lžíci hořčice, přidat maso, podlít vývarem a dusit doměkka. Dochutit, zahustit. Jsou brzy hotové, dobré, levné. Pro vysvětlení: Pokud použijeme kořenovou zeleninu, omáčku rozmixujeme a mouka není potřeba. Snažím se mouku nebo jíšku na zahušťování používat co nejméně, např. u hustých polévek (bramborová, čočková, hrachová), stačí část polévky rozmixovat tyčovým mixerem.
Poznámka od kuchařky
Hezký den a dobrou chuť!
Kuchařka: Alexiss