- reklama -
Suroviny
4 porce
- plátky vepřového masa
- plátky paprikáše
- niva
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- cibule
- houby
- houbové koření
- (33 %) smetana
- rýže
- hrášek
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a poklademe na něj plátky paprikáše a navrch špalíček nivy.
-
Zabalíme a na orestované cibulce a plátky nakrájených hub restujeme a dále dusíme.
-
Tak za 15 minut, zalijeme 0,5 l vody a dusíme dalších 30 minut.
-
Potom vyjmeme ptáčky a do omáčky přidáme plátky nivy a zalijeme smetanou a přidáme ještě trošku houbového koření. Za stálého míchání povaříme 10 minut. Já jsem k tomu udělal jako přílohu hráškovou rýži…. Přeji dobrou chuť 😉
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k