Ptáčky – Neptáčky z kližky

75
- reklama -

Suroviny
4 porce

3/4 kg hovězí kližky
4 lžíce plnotučné hořčice
10 dkg slaniny
2 nakládané kyselé okurky
2 vařená vejce natvrdo
1 lžice sádla
1 větší cibule
1 lžíce hladké mouky
1 větší mrkev
1/2 menšího celeru
koření:
7 kuliček pepře celého
7 kuliček nového koření celého
3 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky.

  2. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli spolu se slaninou a vložíme maso, které zprudka po všech stranách opečeme. Pak přidáme celer s mrkví, koření, kyselé okurky nakrájené na kousky, podlijeme a dusíme do měkka.

  3. Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř, z kastrolu odstraníme jednotlivá koření a přidáme lžíci hladké mouky. Zředíme vodou do požadované hustoty a všechno dohromady rozmixujeme.

  4. Chvíli omáčku povaříme a vložíme zpátky maso. Vejce natvrdo a kyselou okurku nakrájíme na drobno, vmícháme opatrně do omáčky a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží ozdobené vajíčkem a kyselou okurkou.