
Suroviny
2 porce
- 2 plátky z krůtích prsou
- 1 lžička hořčice
- 100 g slaniny vcelku + asi 50 g slaniny do základu
- 1,5 cibule
- 1 kus kyselé okurky
- 200 g kuřecí šunky vcelku
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř popřípadě kousek masoxu -(nemusí být)
- 1 lžička hladké mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.
-
Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.
-
Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)