Ptáček z hájenky

67
- reklama -

Suroviny

hovězí roštěná
cibule
vajíčka
anglická slanina
hříbky
sůl
pepř
koření Divočina
bujón
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.

  2. Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.

  3. Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
    Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
    Dusíme do změknutí.
    Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.

    Podáváme s rýží, dobrou chuť!