
- reklama -
Suroviny
- hovězí roštěná
- cibule
- vajíčka
- anglická slanina
- hříbky
- sůl
- pepř
- koření Divočina
- bujón
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.
-
Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.
-
Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
Dusíme do změknutí.
Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.Podáváme s rýží, dobrou chuť!
Kuchařka: majda1512