Pstruzi s nivovým bešamelem

89
- reklama -

Suroviny
4 porce

4-5 porcí pstruha
2 rajčata
1/2 zelené papriky
1 lžíce másla
15 dkg sýru niva
1 dl sladké smetany
1 stroužek česneku
provensálské koření
petrželka
1 menší mrkev
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a položíme do ní porce omytých a jen velmi slabě osolených ryb, které zalijeme bešamelovou omáčkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Nivový bešamel si připravíme tak, že rozpustíme lžičku másla, přidáme 15 dkg nastrouhaného sýru niva, přilijeme 1 dl smetany a zahříváme, dokud se sýr teplem nerozpustí.

  3. Pak přidáme stroužek naškrabaného česneku, špetku provensálského koření a nalijeme na ryby.

  4. Poklademe rajčaty, kousky zelené papriky, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nasekaný kopr a ozdobíme petrželkou. Dáme zapéct do trouby asi na 30 minut. Podáváme s brambory nebo s bílým pečivem.