
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 4-5 porcí pstruha
 - 2 rajčata
 - 1/2 zelené papriky
 - 1 lžíce másla
 - 15 dkg sýru niva
 - 1 dl sladké smetany
 - 1 stroužek česneku
 - provensálské koření
 - petrželka
 - 1 menší mrkev
 - kopr
 
Postup přípravy receptu
- 
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a položíme do ní porce omytých a jen velmi slabě osolených ryb, které zalijeme bešamelovou omáčkou.
 - 
Nivový bešamel si připravíme tak, že rozpustíme lžičku másla, přidáme 15 dkg nastrouhaného sýru niva, přilijeme 1 dl smetany a zahříváme, dokud se sýr teplem nerozpustí.
 - 
Pak přidáme stroužek naškrabaného česneku, špetku provensálského koření a nalijeme na ryby.
 - 
Poklademe rajčaty, kousky zelené papriky, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nasekaný kopr a ozdobíme petrželkou. Dáme zapéct do trouby asi na 30 minut. Podáváme s brambory nebo s bílým pečivem.
 
            Kuchařka: Kroupovka
        
            








