Pstruží filátka na másle

51
- reklama -

Suroviny
1-2 dle velikosti filetu

2 filety ze pstruha (vykostěné)
sůl
pepř
máslo (přepuštěné)
limetka
hladká mouka
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Klasika v přípravě pstruha – lehce ztížená vyfiletováním ryby. Pro manipulaci s opékanou rybou je to sice komplikovanější, ale konzumace je o to pohodlnější.