
- reklama -
Suroviny
1-2 dle velikosti filetu
- 2 filety ze pstruha (vykostěné)
- sůl
- pepř
- máslo (přepuštěné)
- limetka
- hladká mouka
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.
Poznámka od kuchařky
Klasika v přípravě pstruha – lehce ztížená vyfiletováním ryby. Pro manipulaci s opékanou rybou je to sice komplikovanější, ale konzumace je o to pohodlnější.
Kuchař: Colombo65