![Pstruh v citronovo-bylinkové marinádě_5ff85ccd8a1ce.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pstruh-v-citronovo-bylinkove-marinade_5ff85ccd7a200.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce rybích filetů (já měla) pstruha s červeným masem
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 2 lžičky čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
- bílý pepř
- sůl
- olivový olej
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi.
-
Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran mírně dočervena. V případě potřeby použijeme na grilování zbylý olej z marinády.
-
Na závěr na hotové porce položíme kousek studenéno másla a ozdobíme plátky citronu a bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Pstruha můžete nahradit i jiným rybím masem.Třeba tilápií, candátem, lososem atd.
Kuchařka: danielle72