
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 filety ze pstruha
- 4 uvařené brambory
- přepuštěné máslo
- řepkový olej
- sůl
- citronový pepř
Postup přípravy receptu
-
Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou chvilku odležet.
-
Uvařené studené brambory nastrouháme na hrubém struhadle a v misce smícháme se solí a pepřem. Ideálně do lívanečníku s olejem si vkládáme bramborovou směs a opékáme do zlaté barvy. Filety ze pstruha zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem do zlaté barvy z obou stran – vždy opékáme nejdříve tu stranu, která bude viditelná při servírování.
-
Jakmile je ryba opečena tak ji podáváme na bramborových placičkách (hash brown).
Kuchař: Colombo65