
Suroviny
2(pro menší jedlíky i 4)
- 4 menší pstruzi (1ks-cca 220g)
- 2 kl soli
- 2 pl citronového pepře
- 4 pl citronové šťávy
- 2 pl oleje
- 3 cm silný plátek másla
- kl=kávová lžička
- pl=polévková lžíce
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.
-
Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut. Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni. Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Nemáme rádi na talíři ryby s hlavou, tak jsem je před kořeněním odstranila.
Pstruhů na másle je zde hodně, nevěděla jsem, ke kterému podobnému receptu bych své fotografie přidala. Abych někoho neurazila a také proto, že mé rybky jsou malinko odlišné, tak receptík uvádím jako další možnou variantu.