
Suroviny
2 porce
- 2 pstruhy
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- strouhanka
- 2 bobkové listy
- pepř
- sůl
- rybí vývar nebo voda na podlévání
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka. Plátky anglické slaniny a cibulí vyložíme dno pekáčku.
-
Ryby po osušení, nasolení a lehkém okořenění pepřem potřeme rozpuštěným máslem s hladkou moukou a posypeme strouhankou.
-
Rozevřenou břišní dutinou ryby položíme na dno pekáče se slaninou a cibulí.
-
Posypeme drobně rozdrcenými bobkovými listy, do pekáče nalijeme trochu oleje, podlijeme vývarem či vodou a na hřbety ryb dáme pár plátků z anglické slaniny, pokud jsou silnější, tak plátky nakrojíme, aby se nekroutily.
-
Dáme péci do trouby, při pečení polévám výpekem, popřípadě podlijeme rybím vývarem či vodou. Ryby neobracíme.
-
Podle velikosti ryb pečeme asi 40 – 45 minut.
-
Upečené ryby přendáme na talíř, výpek s kousky anglické slaniny a cibule rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme ryby na talíři. Vhodná příloha jsou brambory nebo chléb.
Poznámka od kuchařky
Recept byl v časopise Kajman v článku Jiřího Kostky .