Pstruh s anglickou slaninou

83
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 pstruhy
100 g anglické slaniny
1 cibule
50 g másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
strouhanka
2 bobkové listy
pepř
sůl
rybí vývar nebo voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Plátky anglické slaniny a cibulí vyložíme dno pekáčku.

  2. Ryby po osušení, nasolení a lehkém okořenění pepřem potřeme rozpuštěným máslem s hladkou moukou a posypeme strouhankou.

  3. Rozevřenou břišní dutinou ryby položíme na dno pekáče se slaninou a cibulí.

  4. Posypeme drobně rozdrcenými bobkovými listy, do pekáče nalijeme trochu oleje, podlijeme vývarem či vodou a na hřbety ryb dáme pár plátků z anglické slaniny, pokud jsou silnější, tak plátky nakrojíme, aby se nekroutily.

  5. Dáme péci do trouby, při pečení polévám výpekem, popřípadě podlijeme rybím vývarem či vodou. Ryby neobracíme.

  6. Podle velikosti ryb pečeme asi 40 – 45 minut.

  7. Upečené ryby přendáme na talíř, výpek s kousky anglické slaniny a cibule rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme ryby na talíři. Vhodná příloha jsou brambory nebo chléb.

Poznámka od kuchařky

Recept byl v časopise Kajman v článku Jiřího Kostky .