
- reklama -
Suroviny
- 4 pstruzi
- 2 citrony
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g přepuštěného másla
- 100 g másla
- 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou.
-
Dobře osušíme papírovou utěrkou.
-
Vymačkáme šťávu z citronu.
-
Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme.
-
Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme.
-
Na velké pánvi rozhřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme.
-
Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla.
-
Pstruhy na ně položíme, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu.
-
Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme.
-
Citron omyjeme , osušíme a nakrájíme na plátky.
-
Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, až se zpění tak přidáme petrželku.
-
Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.
Kuchařka: drakanka









