- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 pstruzi, olivový olej, 1 citrón, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, pepř, bazalka, trošku oregána, apod. nebo koření na ryby (já osobně nemám ráda tyto umělá ochucovadla takže to většinou dokořením bylinkami samotnými),
- Příloha: 3 střední brambory
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané pstruhy opláchneme a vysušíme ubrouskem. Nachystáme si pekáček, úplně na spodek dáme alobal a na něj pečící papír (pečící papír proto, aby se kůžičkou nepřipekli k pekáčku a alobal přesně nevím proč, ale je to prý lepší).
-
Pstruhy pokapeme nejdříve citrónem a pak olivovým olejem i uvnitř. Okořeníme, rozmačkáme česnek a potřeme, zase i zevnitř. Pečeme 20-30 minut.
-
Příloha: brambory nakrájíme na kousky, uvaříme, ale ne úplně do měkka. Na hlubší pánvi pomalu opékáme dozlatova (můžeme okořenit podle chuti), nejlépe na olivovém oleji.
Poznámka od kuchařky
Na poslední fotce je mezi pstruhy i štika, ale ta je zatím u ledu. Ta bude někdy příště 🙂
Kuchařka: Jituska