- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 pstruzi
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce mouky
- 3 lžíce másla
- konzerva sterilované zeleniny (hrášek s kukuřicí a mrkví)
- 125 ml bílého vína
- 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřime. Obalíme v mouce.
-
Na 2 lžících másla opékáme po každé straně 5 min dozlatova.
-
Šalotku oloupeme, jemně posekáme a zesklovatíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme zeleninu.
-
Zalijeme bílým vínem a dusíme asi 5 min. na mírném ohni. Nakonec osolíme a opepříme.
-
Ochutíme citronovou šťávou.
Jako příloha mohou být americké brambory nebo přeliv tatarskou omáčkou.
Kuchař: Casimanta