- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 očištěné pstruhy
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky drceného rozmarýnu
- 1/2 lžičky drceného tymiánu
- 1/4 lžičky koriandru
- 1/4 lžičky kardamomu
- citronová šťáva
- tuk na pečení
- salát
- rajčata i jiná zelenina dle volby na oblohu
Postup přípravy receptu
-
Koření smícháme dohromady. Citronovou šťávou pokapeme pstruhy vně i zevnitř. Pak vetřeme z obou stran koření a necháme ryby odležet aspoň 60 minut.
-
Vyhřejeme troubu na 200°C a na rozpáleném tuku upečeme cca 15 minut. Na talíři obložíme zvolenou oblohou.
-
Jako příloha – pečené brambory, zelenina atd. (já pro zbytek rodiny během pečení pstroužků vložila 4 nakrájené brambory na plátky, posypala uzenou paprikou, kmínem a upekla ve výpečku cca 10 minut).
Poznámka od kuchařky
Sůl velmi opatrně, při použití uzené papriky a při pečení se slanost zvýrazní, spíš si solí každý sám.
Kuchařka: spagetka