Pstruh na kopřivách

40
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks vykuchaných pstruhů
sůl
kmín
máslo
hrst mladých kopřiv
2 listy pórku
brambory
citrón
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory (na dvě porce) nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.

  3. Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.

  4. Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.

  5. Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30 – 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).

  6. Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.

  7. Po 20, resp. 30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citrónem a servírujeme.

  8. Pstruzi díky kopřivám získají netradiční vynikající chuť, kterou přeji i vám.