
- reklama -
Suroviny
- pstruh (filet)
- sůl
- pepř mletý
- citronová tráva
- olivový olej
- citron
- kopr
- pažitka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Pstruha nafiletujeme, omyjeme, perfektně osušíme, nasolíme, opepříme, zakapeme citronem a poklademe citronovou trávou. Odložíme na hodinu do lednice.
-
Rozpálíme pánev a na oleji opečeme filet ze strany kůže i s citronovou trávou, po pár minutách vyjmeme a přendáme na plech do trouby zase kůží dolů, poklademe máslem a bylinkami a dáme do rozpálené trouby dopéct.
-
Před podáváním odstraňte citronovou trávu(je dost tvrdá a nedá se jíst :-)).
-
Podáváme s jemnou zeleninou, citronem a šťouchanými bambory.
Kuchař: Fantom