Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

54
- reklama -

Suroviny

Filet pstruha lososovitého
1 citron
Asi 4 cl bílého vína
Olivový olej
Snítka rozmarýnu
Sůl
Zelenina:
2-3 brambory
80 g řapíkatého celeru
80 g mrkve
1 lžička růžového pepře
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce vinného octa
1/2 lžičky medu
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři.

  3. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej. Důkladně prošleháme.

  4. Rybu na kůži lehce nařežeme, z obou stran potřeme olejem, posypeme nasekaným rozmarýnem a osolíme.

  5. Rozehřejeme pánev a rybu kůží dolů vložíme na pánev, asi po minutě podlijeme lehce vínem a posypáme nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu.

  6. Přilijeme ještě trošku vody a přiklopené dusíme asi 3 minuty. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou.

  7. Dáme vařit vodu na blanšírování zeleniny.

  8. Řapíkatý celer oloupeme a zbavíme ho „žilek“.

  9. Mrkev oloupeme a stejně tak, jako celer, nakrájíme na hranolky asi 5 cm dlouhé.

  10. Vroucí vodu osolíme a vložíme do ní zeleninu. Po třech minutách vyjmeme a zchladíme ve studené vodě, vyjmeme a necháme okapat.

  11. Horké brambory rozkrojíme na čtvrtiny a spolu se zeleninou vložíme do mísy se zálivkou a promícháme.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz