Pstruh lososovitý s bylinkovým přelivem

57
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 500 g pstruha lososovitého
cca 2 PL čerstvého libečku
menší hrst čerstvé petrželové natě
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 tenké plátky másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dala jsem si rozehřát troubu na 180°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Pstruha jsem si hlavně z vnitřní strany nasolila, ale samozřejmě i z vnější, a dala dovnitř trošku nasekaných bylinek (není to nutné). V pánvi jsem si rozpálila tak půl plátku másla s troškou oleje (aby se máslo nepřipalovalo) a z obou stran v tom pstruha osmažila (toto máme jako doporučení od bratra kuchaře).

  3. Poté jsem rybu přendala na plech (možno do pekáče), dovnitř dala zbylé kousky másla a kousek jsem dala i na horu. Pekla jsem jej zhruba 15 minut.

  4. Bylinky jsem si s troškou vody rozmixovala. Směs jsem přelila na pánev, přidala trošku soli, pepře a mírně citronu. Citron doporučuji opravdu jen podle vlastní chuti. A hlavně, jakmile byl pstruh hotový, vypečenou šťávu smíchanou s máslem jsem dala do bylinkové směsi. To jsem nechala trošku na pánvi prohřát a mírně vyvařit přebytečnou tekutinu.

  5. Při servírování jsem z ryby sundala kůži (půjde to jedna báseň) a přelila bylinkami. Jako přílohu jsem zvolila kaši.