Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

Filet ze pstruha lososovitého cca 400 g
50 g másla
50 g uzené slaniny
sůl
citronová šťáva
2 lžíce 31% smetany
1 dcl červené víno
bylinky podle chuti – (rozmarýn, tymián..)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby.

  4. Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem v Lidlu narazila na tuhle rybku. Byla vedle chlazeného lososa a chvíli jsem váhala, ale jen chvilku :-). Neznámé je pro mne výzvou. Vynikající, jemná, lahodná rybka 🙂

Pstruh obecný mořský je dravá ryba z čeledi lososovití. Je migrující forma pstruha obecného, která se vyznačuje stříbřitým zbarvením. Obdobně jako losos obecný, odplouvá ve věku dvou až tří let do moře a do řek se vrací před rozmnožováním. Od lososa obecného se liší hlavně ostře zakončenou ocasní ploutví.