- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 pstruzi
- 3 lžíce másla
- 50 g mandlí
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné pstruhy osolíme, do břicha každému vložíme snítku petrželky a vložíme na pekáček s dvěma lžícemi rozpuštěného másla.
-
Vložíme do trouby a pečeme při 200°C.
-
Na zbylé lžíci másla opražíme mandle, zakápneme citronovou šťávou a odložíme.
Pstruhy podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a přelijeme mandlemi se šťávičkou.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Hrníčková kuchařka, upraveno.
Překvapilo mne, že tu tato skoro klasika ještě není. Kvalitní ryba vyžaduje co nejjednodušší úpravu, pak je to lahůdka 😉
Kuchařka: zizala