
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 Pstruhy
- 2 plátky anglické slaniny
- 1 limetka
- (bylinky dle chuti:)
- rozmarýn
- tymián
- šalvěj
- pažitka aj.
- olivový olej na potření
- sůl
- kmín drcený
- chilli paprička drcená
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.
-
Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.
-
Mezitím si posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou na malé kostičky.
-
Pstruhy opět osušíme a zvnějšku i zevnitř posolíme, okmínujeme a okořeníme chilli papričkami. Bylinkami vyplníme břišní dutinu a sepneme jehlou.
-
Pstruhy potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 10 minut z každé strany. Ploutev musí jít lehce odtrhnout.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě, ale třeba i s chlebem. Já jen se zeleninovými jednohubkami.
Kuchař: Dooga