Pstruh duhový na bylinkách s koprovou majonézou

94
- reklama -

Suroviny

filé ze pstruha duhového
2 lžíce olivového oleje
šťáva z poloviny citronu
čerstvá petrželka
tymián
bazalka
sůl
pepř
kmín
máslo + olej
Dále:
100 g majonézy
svazek kopru
lžička dijonské hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Majonézu smícháme s hořčicí, jemně nasekaným koprem, solí a pepřem. Rozehřejeme máslo s olejem a kousky ryby položíme kůží dolů.

  3. Opečeme krátce, asi 3-4 minuty z každé strany, podle síly masa. Hotové kousky uložíme na talíř a částečně polijeme koprovou majonézou.