- reklama -
Suroviny
2 větší
- 2 větší pstruhy
- 2 hrsti čerstvé petrželky
- hladká mouka
- mletá paprika
- koření Barbecue (nebo grilovací koření)
- sůl
- olej
- máslo
- citronová šťáva (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy si očistíme, omyjeme, vysušíme a celé posolíme i zevnitř a zakapeme citronovou šťávou.
-
Do každé břišní dutiny dáme hrst posekané a omyté petrželky.
-
Na tácu si smícháme hladkou mouku, papriku a barbecue koření.
-
V této směsi obalíme pečlivě pstruhy a pak je osmažíme na pánvi s olejem a máslem(půl a půl)z každé strany tak 10 minut a během smažení otáčíme. Pokud by byli menší, stačí 5 minut.
-
Šťávu použijeme na polití ryby, nebo přílohy.
Poznámka od kuchařky
Dcera nám přivezla 2 velký pstruhy, tak jsem musela uřezat hlavu a ocas, protože by se mi celé nikam nevešli, menší dělám celé. Někdy vyzkoušejte, kůrčička je křupavá a masíko mňam!
Kuchařka: Bibinka