Pstruh barbecue, plněný petrželkou

38
- reklama -

Suroviny
2 větší

2 větší pstruhy
2 hrsti čerstvé petrželky
hladká mouka
mletá paprika
koření Barbecue (nebo grilovací koření)
sůl
olej
máslo
citronová šťáva (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy si očistíme, omyjeme, vysušíme a celé posolíme i zevnitř a zakapeme citronovou šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do každé břišní dutiny dáme hrst posekané a omyté petrželky.

  3. Na tácu si smícháme hladkou mouku, papriku a barbecue koření.

  4. V této směsi obalíme pečlivě pstruhy a pak je osmažíme na pánvi s olejem a máslem(půl a půl)z každé strany tak 10 minut a během smažení otáčíme. Pokud by byli menší, stačí 5 minut.

  5. Šťávu použijeme na polití ryby, nebo přílohy.

Poznámka od kuchařky

Dcera nám přivezla 2 velký pstruhy, tak jsem musela uřezat hlavu a ocas, protože by se mi celé nikam nevešli, menší dělám celé. Někdy vyzkoušejte, kůrčička je křupavá a masíko mňam!