Suroviny
4 porce
- Pštrosí vejce:
- 4 vejce natvrdo
- 500 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- 3 žloutky
- strouhanka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- Kaše:
- 1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na kostky
- 2 cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
- olivový olej
- větší hrudka másla
- pár snítek rozmarýnu
- 8 lžic mléka
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. -
Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. -
Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat -
Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte.
Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).