Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

117
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks pštrosích steaků (á 200g)
1 sáček kořenící směsi STEAK
8 plátků uzené slaniny
olivový olej
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.

  2. Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který zajistíme režnou nití.

  3. Steaky po uležení a obalení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce, a zprudka opékáme z každé strany cca 4-5 minut.

  4. Poté necháme přikryté „ tzv. dojít “ cca 5-10 minut. Příloha americké brambory. Jako lahodná zeleninová příloha BABY karotka na másle.

Poznámka od kuchařky

Zdroj masa:

Vánoční trhy na BVV Brno – stánek fy. Pštrosí farma Doubravice nad Svitavou