
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g pštrosího masa ( kližky )
- 1-2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých žampionů
- 1 lžíce kaparů
- 1 cuketa
- cibulová nať
- bujón nebo vývar ( i z kostky )
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Šalotky jemně pokrájíme a zpěníme na trošce oleje a lžíci másla. Přidáme maso pokrájené na menší kostky, plátky česneku a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, vaříme 15 minut, poté přidáme na větší kousky pokrájené žampiony, plátky cukety a ještě povaříme pět minut.
-
Za závěr vmícháme kapary a cibulkovou nať.
Kuchařka: maris









