
- reklama -
Suroviny
- Na preferment:
- umícháme ze 180 g vody
- 150 g žitné chlebové mouky
- 30 g hladké mouky
- 1-2 g droždí
- Další suroviny:
- 200 g vody
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- kmín
- 2 lžičky oleje
- 270 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 8-9 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme dalamánek. Nakynout je necháme už na plechu s pečící fólií (můžeme je svrchu naříznout).
-
Pak potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C/20 minut) dokřupava.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Pečivo s prefermentem u nás doma frčí
voní totiž úplně jinak, než to,
na které těsto zadělávám klasicky.
Kuchařka: cathleen