Pšeničné rohlíky se sýrem

44
- reklama -

Suroviny

240 g vody
40 g oleje
200 g hladké mouky
200 g celozrnné pšeničné mouky Natur Jihlava
necelé 2 rovné lžičky soli
8-10 g čerstvého droždí
Na potření a posyp:
vejce
hrubě strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. V několika lžících vlažné vody rozmícháme droždí a trošku mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) a tento kvásek necháme asi 20-30 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Ke kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30-40 minut kynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každého kusu uděláme bulku, kterou necháme 15 minut odpočinout. Pak bulky rozválíme do kruhu, rádýlkem kruh těsta rozkrájíme na 6-8 výsečí a za každého trojúhelníčku těsta srolujeme rohlík.
    Všechny rohlíky mírně zahneme a uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  4. Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/12-17 minut).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Celozrnná pšeničná mouka Natur Jihlava je velice světlá, jako by snad ani celozrnná nebyla. Používám ji ráda, dobře se s ní pracuje.