
- reklama -
Suroviny
- Omládek:
- 100 g vody
- rovná lžička sladěnky
- 100 g hladké mouky
- 30 g pšeničné celozrnné mouky
- 10 g droždí
- – umícháme a hodinu necháme kynout
- dále:
- 220 g vody
- 40 g oleje
- 25-30 g sezamu
- 120 g pšeničné chlebové mouky
- 250 g hladké mouky
- 2 rovné ličky soli
Postup přípravy receptu
-
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.
-
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučněný stůl, zlehka propracujeme a stěrkou rozřízneme na 4 pásy.
Každý pás těsta při přenesení do bagetového plechu několikrát zakroutíme a všechny bagetky necháme na plechu dobře vykynout. -
Bagetky postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220°C/asi 20-25 minut).
Poznámka od kuchařky
Bagetky jsou díky použité mouce celkově pevnější, vhodné i na plnění.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









