Pšeničné bagetky z kvásku

70
- reklama -

Suroviny

Rozkvas :
2 lžíce žitného kvásku
150 g hladké pšeničné mouky
150 ml vody
Těsto :
500 g hladké pšeničné mouky +mouka na vál
3 g oleje
2 lžičky soli
asi1 dcl vody
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě.

  2. Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto.

  3. Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět).

  4. Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky.

  5. Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kynout.

  6. Poté bagetky potřeme vejcem a nařezané žiletkou dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.