
- reklama -
Suroviny
- Rozkvas :
- 2 lžíce žitného kvásku
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 150 ml vody
- Těsto :
- 500 g hladké pšeničné mouky +mouka na vál
- 3 g oleje
- 2 lžičky soli
- asi1 dcl vody
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě.
-
Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto.
-
Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět).
-
Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky.
-
Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kynout.
-
Poté bagetky potřeme vejcem a nařezané žiletkou dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.
Kuchař: Lubik