Suroviny
- 2x kulaté sušenky Albert
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 125 g másla
- 2 lžíce kakaa
- kokos
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink z pudinkového prášku, cukru a vody. Do ještě teplého pudinku zašleháme na kousky nakrájené máslo. Polovinu krému dáme do mikrotenového sáčku, do druhé poloviny zašleháme 2 lžíce kakaa a dáme do druhého sáčku. Nahoře zavážeme.
-
Sušenky z jednoho balíčku poskládáme vedle sebe a pomocí sáčku, kterému jsme ustřihli růžek, nastříkáme krém. Sušenky z druhého balíčku naskládáme na ty první, trochu přitlačíme, aby se světlý krém dostal i do krajů.
-
Na vrchní sušenky opět nastříkáme krém z druhého sáčku. A pak už skládáme komínky, vždy trochu přitlačíme, aby se tmavý krém dostal do krajů. Chce to trochu trpělivosti, ale jde to.
-
Raději uděláme 2 nebo 3 menší roládky, než jednu, lépe se s tím pak pracuje. Když nám trochu krému vyleze ven, nevadí, nakonec rolády potřeme zbylým krémem a posypeme kokosem.
-
Dáme do lednice vychladit. Roládu nakrájíme šikmo, aby vynikly proužky. Krájet jde dobře, sušenky pěkně změknou. Můžeme ozdobit šlehačkou.